A sikeres életmódváltás

2021.04.08

Az életmódváltás egyik legfőbb célja, hogy sikeresen és könnyen tartsunk fent egy optimális testsúlyt. Aki fogyókúrázott már valaha is, tudja: lefogyni sokkal könnyebb, mint megtartani az elért súlyt. 

Pont amikor már kezdenél megörülni, hogy letelt az előírt idő, lefogytál, és végre visszatérhetsz a "normális" étrendedhez, pislogsz egyet, és máris visszaszaladt rád az összes ledobott súly- plusz mellé még 5. Szerencsére egyre több kutatás foglalkozik azzal, melyek azok a tényezők, amelyek szükségesek a sikeres életmódváltáshoz- persze, a megfelelő diéta mellett.

  1. Belső motiváció: a sikeres életmódváltók a kilók helyett az egészségükre helyezik a hangsúlyt, illetve tudatában vannak annak, hogy az ő kezükben van az irányítás. Olyan célokat tűznek ki maguk elé, amelyeket képesek teljesíteni, de mégis kihívást jelentenek, és képesek arra, hogy az elakadásokkal, nehézségekkel szembenézzenek és tovább haladjanak a saját útjukon. Kialakítanak egy "haditervet", amely átsegíti őket a nehezebb pillanatokon, és megakadályozza, hogy visszacsússzanak a korábbi szokásaikba. 
  2. Külső motiváció: ezt adhatja meg egy csoport vagy közösség, ahol hasonló problémákkal küzdők segítik egymást. De ugyanígy a gyógyszer letétele, az elfogadottság érzésének megélése, az edzések teljesítése vagy éppen egy sportesemény is lehet cél. 
  3. Élmények: hihetetlenül nagy löketet tud adni egy- egy pozitív élmény. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég, ha a mindennapokban odafigyelünk magunkra. Egy régi ruhadarab újra jó lesz, be tudjuk kötni a cipőnket egyedül is, le tudunk ülni az unoka mellé a földre- és fel is tudunk onnan állni- mind azt mutatja, hogy jó úton járunk. 

Ahogy látszik is, a jól megválasztott célok lesznek a legnagyobb segítőink egy életmódváltás során. Fontos, hogy megfelelően, személyre szabottan összeállított diétával és mozgásprogrammal vágjunk bele a folyamatba, keressünk egy támogató közösséget, és legyünk felkészülve a nehéz pillanatokra. Nálunk pont ezért kapnak a kliensek mindehhez egy helyen, komplexen segítséget. Hiszen életmódot váltani -sikeresen- csakis így lehet! 

Ha segítségre lenne szükséged, hogy hatékonyan tudj életmódot váltani, keress bennünket bizalommal!