Az egészség világnapja

2021.04.08

"Az egészség a teljes testi, mentális és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya."

Mit tehetsz azért, hogy mindezek meglegyenek?

-mozogj rendszeresen! Találj olyan mozgásformát, amelyet rendszeresen tudsz élvezettel és biztonsággal végezni. Ne a fogyás legyen az elsődleges célja, hanem a mozgás örömének megélése! Keress megbízható szakembereket, akik bármilyen mozgásszervi és/ vagy egyéb egészségügyi kihívás esetén hatékonyan tudnak segíteni.

- táplálkozz egészségesebben! Ne ijedj meg, nem kell feltétlenül egy nagyon szigorú diétába kezdened- ha odafigyelsz arra, hogy lokális és szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, valamint háztáji, minőségi hústermékeket fogyassz, máris rengeteget tettél magadért!

- dolgoztasd meg az agyad is! Fejts rejtvényeket, logikai feladványokat, tanuld meg kirakni a Rubik-kockát, nyitogass ördöglakatokat, vagy olvass minél többet. Ez segíteni fog abban is, hogy időskorban minél frissebb maradj mentálisan.

- töltsd fel a lelked! Találj olyan módszereket, amelyek segítenek a problémák feldolgozásában, amelyek visszatöltenek. Bátran kérj segítséget, akár szakembertől is. Töltsd az időd olyanokkal, akik elfogadnak és támogatnak, legyél a természetben minél többet.

- aludj eleget és elég jól! Teremts magadnak olyan környezetet, ahol igazán jól tudsz pihenni, és alakíts ki egy rutint, amely hozzásegít a minőségi alváshoz. Ez pont annyira fontos, mint minden más, amit az egészségedért teszel!

Ha bármelyik pontnál segítségre lenne szükséged, keress bennünket bizalommal!