Víz világnapja

2021.04.08

Ma van a víz világnapja! Ahelyett azonban, hogy arról beszélnék, miért és milyen fontos a víz a szervezetünknek, inkább tippeket szeretnék adni ahhoz, hogyan menjen könnyebben a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása a nap folyamán. Meglepően sokan küzdenek ugyanis ezzel a problémával: egyszerűen nem érzik magukat szomjasnak nap közben, így gyakran azon kapják magukat, hogy 1-2 pohár víznél nem is ittak többet. 

Pedig nem véletlenül szerepel az általam készített ajánlásokban is a minimálisan szükséges víz mennyiség. Ha te is ebben a cipőben jársz, próbáld ki a következő trükköket:

- kösd tevékenységekhez az ivást: egy pohár víz, miután felkeltél, egy, mielőtt elindulsz otthonról, egy, amikor beértél a munkahelyedre ( vagy a nappaliba, ha home office-ozol ), és így tovább. Így hamar a rutinod részévé válhat az ivás.- tartsd kéznél az innivalódat! A legkönnyebb, ha mindig van egy pohár víz az asztalodon, így ha akarod, sem tudod elfelejteni, hiszen ott van az orrod előtt:)

- állíts be óránkénti jelzést a telefonodon. Így biztos észre fogod venni, ha ideje inni egy kis vizet. Sőt, kaphatóak már olyan kulacsok is, amelyek zenélnek és/vagy világítanak, ha eljött az ivás előre beprogramozott ideje

- ízesítsd a vizet természetes anyagokkal! Én imádom a vadnarancs illóolajat, ebből 1-2 csepp is elég a 750 ml-es üvegembe, hogy finomságos és még egészségesebb innivalót kapjak. De ugyanígy használhatsz más illóolajokat vagy magukat a gyümölcsöket is! Ha pedig olyan édesítőket használsz, mint a negyedannyi, akkor limonádét is gond nélkül fogyaszthatsz:)

- legyen egy szép, újra használható kulacsod. Ez kicsit olyan, mint a szép edzőruha: ha jól esik ránézni, máris nagyobb kedvvel állsz neki a dolgoknak:) Arra azonban figyelj, hogy természetes anyagból készült kulacsot használj: szerintem az üveg a legjobb erre a célra. 

- edzés közben is figyelj oda a vízbevitelre! Mindig vigyél magaddal egy üveg vizet, és a szettek közt igyál 1-2 kortyot.

- használj (többször használatos!) szívószálat. Sokaknak könnyebben megy a nagyobb folyadékmennyiség elfogyasztása, ha így isznak. A környezetünk érdekében viszont figyelj arra, hogy ne eldobható, hanem újra használható szívószálakat válassz!

Ha úgy érzed, további segítségre lenne szükséged, fordulj hozzánk bátran!